Teijo-Taloille myönnetty FC-varmennustodistus lupaa laatua ja luotettavuutta

Teijo-Taloille myönnetty FC-varmennustodistus lupaa laatua ja luotettavuutta

Saamme ylpeänä ilmoittaa, että Control Union Finland Oy (ent. Finotrol Oy) on myöntänyt Teijo-Talojen puurakenteisten tilaelementtien tehdastuotannolle Ympäristöministeriön arviointiperusteiden mukaisesti FC-varmennustodistuksen. Tämä arvostettu todistus takaa, että tuotteemme täyttävät kansallisen tuotevarmennuksen ohjeessa FC-5 Puurakenteiset elementit esitetyt vaatimukset.

Sertifikaatti osoittaa sitoutumisemme korkeisiin laatuvaatimuksiin ja asiakastyytyväisyyteen. Tarkka laadunvalvontaprosessimme vähentää laatupoikkeamia, parantaa jäljitettävyyttä ja tuo läpinäkyvyyttä toimintaamme. Haluamme tarjota asiakkaillemme varmennetusti korkealaatuisia tilaelementtejä.

Sertifiointiprosessi sujui vaivattomasti, sillä yrityksen sisäiset laadunvarmistusprosessit ja dokumentointi oli viety valmiiksi jo hyvin pitkälle.

Tarkka dokumentointi takaa, että jokainen tila- ja seinäelementti on yksilöitävissä. Varmennuskäsikirja käsittää koko prosessin puutavaran vastaanottamisesta valmiiksi tilaelementtimoduuliksi. Rakennusprojektien dokumentointi hoidetaan sähköisessä dokumentoinnin järjestelmässä, jonne kirjataan ja kuvataan tarkkaan eri rakennusvaiheet.

Henkilö oranssissa turvaliivissä kirjaa tabletille tehtaalla-

Jokaiselle vaiheelle on oma kohtansa sähköisessä tarkastusasiakirjassa, josta voidaan myös jälkikäteen todentaa elementtien laatuvaatimusten täyttyminen.

Esimerkiksi puutavaralle tehdään vastaanottotarkastus, jossa tarkistetaan, että toimituksessa oleva tavara vastaa tilausta ja siinä määriteltyä laatua. Puun kosteus mitataan ja merkitään eräkohtaisesti.

Ennen materiaalin käyttöönottoa tarkastetaan, että materiaalit ovat kuivia, ehjiä ja siistejä sekä, että ne vastaavat elementtien suunnitelmissa vaadittuja ominaisuuksia, laatua ja määrää. Elementtipöydillä valmistettavien seinä-, alapohja-, välipohja-, ja yläpohjaelementtien jokainen vaihe kuvataan tuotantotilan kattoon asennetuilla kameroilla, ja lisäksi elementeistä otetaan yksityiskohtaisempia kuvia. Valmiisiin elementteihin kiinnitetään FC-todistustarra, josta selviää, mihin kyseiseen elementtiin liittyvä dokumentaatio on tallennettu.

Mikä on FC-varmennustodistus?
FC-varmennustodistus on Suomessa käytössä oleva rakennustuotteiden vapaaehtoinen hyväksyntämenettely. Todistuksen voi myöntää ympäristöministeriön hyväksymä toimielin. Varmennustodistus edellyttää valmistajan suorittamaa tuotannon aikaista omaa laadunvalvontaa ja laadunvalvonnan varmentamista laadunvalvonnan varmentajan toimesta. Lue lisää Ympäristöministeriön nettisivuilta https://ym.fi/varmennustodistus

Sertifiointi myönnettiin Perniön tehdastuotannolle 26.5.2023 ja syksyllä 2023 sekä keväällä 2024 suoritetut seuranta-arvioinnit menivät läpi ilman poikkeamia. Halsuan tehtaan puuelementtien tuotanto on otettu Control Union Finland Oy:n tuotesertifiointiin 3.5.2024  ja Tuuloksen 28.6.2024.



Tehdäänkö tilaa yhdessä?