Onnistuneen rakennushankkeen avaintekijät

Onnistuneen rakennushankkeen avaintekijät

Tietomallinnus, laatuvarmennus ja olosuhdeseuranta – avaintekijät onnistuneeseen rakennushankkeeseen

Rakentamisala on kokenut merkittävän muutoksen digitalisaation myötä. Uudistuva rakentamislaki tuo mukanaan vahvoja siirtymiä, ja digitalisaation rooli rakentamisessa on keskeinen. Rakentaminen, joka on perinteisesti perustunut konkreettisiin materiaaleihin, siirtyy yhä enemmän digitaaliseen aikakauteen, missä tietotekniikan tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetään suunnittelun ja ylläpidon eri vaiheissa.

Tietomallinnus, varmennustodistus ja olosuhdeseuranta ovat nykyajan rakennushankkeissa keskeisiä elementtejä, jotka vaikuttavat projektien laatuun ja onnistumiseen. Teijo-Talot on omaksunut nämä käytännöt varmistaakseen rakennusten kestävyyden ja turvallisuuden.

Tietomallinnus – rakennuksen digitaalinen DNA

Tietomallinnus on muuttanut rakennushankkeiden suunnittelua ja toteutusta. Se mahdollistaa projektin eri vaiheiden hallinnan ja visualisoinnin, mikä parantaa yhteistyötä eri osapuolten välillä. Tietomalli on rakennuksen digitaalinen DNA, joka kuvaa rakennuksen ominaisuuksia. Se sisältää geometrian lisäksi tietoa rakenteista, materiaaleista ja järjestelmistä, mikä mahdollistaa tiedon jakamisen eri osapuolten kesken. Kun arkkitehdit, rakenneinsinöörit ja talotekniikan asiantuntijat työskentelevät yhdessä, he voivat hyödyntää samaa tietomallia, mikä parantaa yhteistyötä ja vähentää virheiden mahdollisuutta.

Teijo-Taloilla käytämme tietomallinnusta paitsi suunnittelussa myös rakennusmateriaalien pakkaamisessa. Tämä tarkoittaa, että jokainen tuote toimitetaan työmaalle räätälöidysti, mikä helpottaa rakentamista ja vähentää virheitä.

Varmennustodistus – läpinäkyvyyttä ja laatua rakentamiseen

Varmennustodistus on tärkeä osa rakennusprosessia. Rakennustuoteasetuksen mukaan uudisrakentaminen tulee toteuttaa materiaaleista ja tuotteista, joilla on eurooppalaisen harmonisoidun tuotestandardin mukainen sertifiointi eli CE-merkintä. Kokonaiselle rakennukselle ei ole harmonisoitua tuotestandardia, mutta Suomessa voidaan käyttää Ympäristöministeriön kansallisia arviointikriteereitä varmennustodistuksen saamiseksi. Varmennustodistus edellyttää valmistajan suorittamaa tuotannon aikaisia laadunvalvontatoimia.

Teijo-Taloilla varmennustodistus kattaa tilaelementtien valmistuksen kokonaisuudessaan, ja kolmas osapuoli valvoo arviointiperusteiden täyttymistä. Varmennustodistuksen avulla varmistamme, että rakennusprojektit täyttävät kaikki tarvittavat vaatimukset ja säännökset. Se tuo mukanaan useita etuja, kuten läpinäkyvyyttä, riskienhallintaa ja jäljitettävyyttä, mikä on olennaista onnistuneille rakennushankkeille.

sisäilmarakentaminen Jatkuvan sisäilman olosuhdeseurannan anturi seinässä sisäilmaturvallinen puhas sisäilma.

Reaaliaikainen olosuhdeseuranta – rakennuksen elinkaaren turvaaja

Olosuhdeseuranta on yksi onnistuneen rakennushankkeen kulmakivistä. Se varmistaa, että rakentamisen aikana huolehditaan katkeamattomasta kuivaketjusta ja työmaaolosuhteiden puhtaudesta ja pölyttömyydestä. Sekä rakentamisen että rakennusten käytön aikana varmistamme, että olosuhteet pysyvät terveellisinä ja turvallisina.

Kohteet varustetaan langattomilla olosuhdeseuranta-antureilla, joilla voidaan seurata lämpötilaa, suhteellista kosteutta, hiilidioksidipitoisuutta, TVOC-tasoja ja pienhiukkasia. Älyrobotti seuraa olosuhteita ja lähettää hälytyksiä, jos raja-arvoista poiketaan. Olosuhdeseurannan avulla voidaan aikaisessa vaiheessa havaita mahdolliset ongelmat, ja näin vähentää riskejä ja pidentää rakennuksen käyttöikää.

Hyödynnä tietoiskun opit – tallenne ja aineistot nyt saatavilla

Olemme esitelleet nämä keskeiset teemat sekä ByggSmartissa että Kuntamarkkinoilla Heidi Karlssonin pitämissä tietoiskuissa. Kuntien teknisille johtajille ja muille rakennushankkeista vastaaville ammattilaisille suunnattu tietoiskumme on nyt katsottavissa kokonaisuudessaan verkossa. Lisäksi tarjoamme ladattavaksi esityksemme tiivistelmät PDF-muodossa, jotta voit palata tietoiskun keskeisiin teemoihin aina tarpeen mukaan.

Heidi Karlsson
tuotepäällikkö
heidi.karlsson@teijotalot.fi
p. 044 7217 140

Lataa tietoiskun aineisto



Tehdäänkö tilaa yhdessä?