Teijo-Talot ja Joutsenmerkki

Teijo-Talot ja Joutsenmerkki

Vastuullista rakentamista kestävämmän tulevaisuuden puolesta

Tänään 10.10.2024 vietetään World Ecolabel Day -päivää, joka juhlistaa ympäristömerkkejä. Päivä on muistutus siitä, kuinka tärkeää on valita kestäviä ratkaisuja niin arjessa kuin liiketoiminnassa. Teijo-Talot on ylpeä roolistaan vastuullisen rakentamisen edelläkävijänä ja pitkäaikaisena Joutsenmerkin hyödyntäjänä.

Joutsenmerkki on Pohjoismainen ympäristömerkki, ja sen saaminen edellyttää tiukkojen kriteerien täyttämistä. Rakennusprosessissa huomioidaan koko elinkaari raaka-aineiden hankinnasta energiatehokkuuteen ja jätteenhallintaan. Näin varmistetaan, että rakennukset ovat ympäristöystävällisiä, kestäviä ja pitkäikäisiä.

Olemme toteuttanet useita Joutsenmerkittyjä rakennuksia, ja näiden projektien kautta olemme sitoutuneet vähentämään ympäristövaikutuksia.

paivakoti muuntojoustavat varhaiskasvatustilat joutsenmerkki piha ulkoalue

Kenttäkadun päiväkoti – Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti

Hyvinkään Kenttäkadun päiväkoti, valmistunut vuonna 2017, on Suomen ensimmäinen Joutsenmerkitty päiväkoti. Tämä 2000 neliömetrin päiväkoti tarjoaa terveellisen kasvuympäristön ja muuntojoustavia tilaratkaisuja. Rakennus täyttää tiukat ympäristö- ja terveysvaatimukset ja tarjoaa tervettä leikkiä ja turvallista kasvua.

Kenttäkadun päiväkoti, Hyvinkää

World Ecolabel Day – Kestäviä valintoja nyt ja tulevaisuudessa

World Ecolabel Dayn juhlistaminen on loistava tilaisuus nostaa esille vastuullisia valintoja ja Joutsenmerkin merkitystä rakennusprojekteissamme. Joutsenmerkki ohjaa asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme tekemään parempia valintoja ympäristön hyväksi. Tämän merkin ansiosta pystymme tarjoamaan rakennuksia, jotka palvelevat kestävyyttä ja hyvinvointia niin nykyhetkessä kuin tulevaisuudessakin.

Ollikkalan ympäristömerkitty päiväkoti – Salon kaupunki

Salon Ollikkalan 1144 neliömetrin päiväkoti valmistui vuonna 2020. Tämä päiväkotirakennus on suunniteltu energia- ja ympäristöystävälliseksi, tarjoten terveelliset tilat lapsille ja henkilökunnalle. Päiväkoti on toteutettu ympäristöystävällisten rakennusmateriaalien ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Ollikkalan Joutsenmerkki-päiväkoti, Salo

Miksi Joutsenmerkki?

Joutsenmerkki varmistaa, että rakennukset täyttävät tiukat ympäristövaatimukset, jotka kattavat mm.:

  • Energiatehokkuuden: Varmistetaan vähäinen energiankulutus koko rakennuksen elinkaaren ajan.
  • Vastuullisen materiaalien käytön: Käytetyt materiaalit ovat kestäviä ja ympäristöystävällisiä.
  • Sisäilman laadun: Turvalliset ja terveelliset rakennusmateriaalit takaavat hyvän sisäilman, mikä on tärkeää erityisesti julkisissa rakennuksissa, kuten kouluissa ja päiväkodeissa.

Joutsenmerkki on myös tärkeä vastavoima viherpesulle, sillä se on riippumaton ja luotettava merkki, joka kertoo kuluttajille ja päättäjille, että rakennus on aidosti ympäristöystävällinen.

Perhekuntoutuskeskus Kajon toimitilat

Merikratos – Joutsenmerkitty pienryhmäkoti ja perhekuntoutuskeskukset

Merikratos-yhtiölle olemme rakentaneet kolme Joutsenmerkittyä kohdetta, joista yksi on pienryhmäkoti ja kaksi perhekuntoutuskeskusta. Nämä tilat on suunniteltu edistämään asukkaiden hyvinvointia ja turvallisuutta, ja ne täyttävät tiukat ympäristövaatimukset.

Lue lisää Joutsenmerkkirakentamisesta

Jos haluat tietää lisää Joutsenmerkin kriteereistä ja siitä, miten vastuullisuus toteutuu Teijo-Talojen rakennushankkeissa, tutustu lisätietoihin täällä. Meidän Joutsenmerkitty rakennusprosessimme varmistaa, että jokainen rakennus täyttää tiukat ympäristövaatimukset ja on samalla käytännöllinen ja turvallinen. Lisätietoa myös Joutsenmerkin sivustolla Rakentaminen – Joutsenmerkki

Kysy lisää Joutsenmerkkirakentamisen asiantuntijaltamme:

Heidi Karlsson
tuotepäällikkö
heidi.karlsson@teijotalot.fi
p. 044 7217 140

Lataa puurakentajan ostajan opas



Tehdäänkö tilaa yhdessä?